Zes uur van de Haarlemmermeer

Zaterdag 24 juni 2023

De Zes uur van de Haarlemmermeer 2023, AV Haarlemmermeer, Arnolduspark 5a, 2132 CR Hoofddorp.

De Zes uur is een weg evenement voor ultralopers en estafette teams waarbij het er om gaat om in zes uur een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Er is een parcours met een lengte van bijna twee kilometer uitgezet in de buurt van de atletiekbaan die zelf ook in het parcours is opgenomen.

22e editie

De 22e editie van de Zes uur van de Haarlemmermeer start in 2023 weer op de AV Haarlemmermeer atletiekbaan. De Zes uur was een aantal jaren te gast op het Paswerk terrein in Cruquius. In 2009 verhuisden we naar de Expo in Vijfhuizen met een parcours op het voormalige Floriade terrein.

Ultraloop traditie

De Zes uur van de Haarlemmermeer is de opvolger van de Ronde om de Haarlemmermeer (Schipholloop) over 61 kilometer die van 1978 tot 1997 werd georganiseerd. Door de toenemende verkeersdrukte was de organisatie van de Ronde niet meer mogelijk.

Statistieken

In de afgelopen 20 edities hebben 336 solo deelnemers een of meerdere keren de Zes uur voltooid. De volledige lijst is te zien op d-u-v.org.

De resultaten en rondetijden van alle 596 solo en estafette deelnemers sinds 2009 zijn te zien op de uitslagen website van de Zes uur van de Haarlemmermeer: avhaarlemmermeer.nl/6uren.